Den nye lokalplan: Lokalplan 312.2 Klosterparken.pdf

 

Den nye lokalplan er nu vedtaget af kommunen, samt tillæg til kommuneplan.

Kommuneplantillægget var nødvendigt, da man åbenbart havde overset at Klosterparken var udført i 2 plan, da man vedtog kommuneplanen, som faktisk kun tillod 1 plan i vores område. Men dette er nu rettet.

 

Hovedændringerne i den nye lokalpaln, er at:

·         De dispensationer der var givet i forbindelse med "lovliggørelse" af visse byggedele, nu er indarbejdet i lokalplanen

·         At udestuer nu også er muligt, dog ikke samtidig med overdækket terresse, hvilket jo også ville være ulogisk.

·         Der er givet mulighed for afværgeforanstaltninger mod klimarelaterede oversvømmelser på de rekreative fællesarealer, og at anlægget skal have en rekreativ værdi for bebyggelsen

·         Bebyggelsesprocenten er blevet omdefineret fra før galdt den for hele lokalplanområdet som helhed, hvilket betød også Dige/broparken og noget af Bækbo. Dette blev i 1991 indarbejdet, pga der skulle være muligheder for udestuer i Bækbo, men havde den konsekevns at os i Klosterparken der havde mest friareal blev nægtet at kunne opføre udestuer. Et paradoks, som nu er løst.

·         Det er nu blevet muligt at opføre drivhuse, der er dog nogle størrelseskrav der skal opfyldes.

·         Der kan tillades isat et tagvindue/lysskakt i tagkonstruktionen i forbindelse med badeværelser på 1. sal

·         Mulighed for markiser er blevet indarbejdet i lokalplanen. Dette har været muligt i mange år, men fremgik ikke af lokalplanen.

·         Legehuse fremgår nu også af lokalplanen

·         Det er nu blevet muligt at opsættes mindre solcelle, solvarmepaneler og solfangeranlæg

·         Reglerne om hegn er ajourført

·         Der er nu mulighed for fælles affaldsløsninger

·         Der skal inden for delområde II ﴾fællesarealer﴿ kunne udlægges areal svarende til mindst 2 parkeringspladser pr. bolig. Pladserne kan kræves anlagt ved behov.

 

Derudover er farvevalg fjernet fra lokalplanen, og er overladt til grundejerforeningen; men der er dog visse krav om udseende.

 

Endvidere vil nogle tinglyste servitutter blive fjernet, men ikke på en hensigtmæssig måde, forstået således at det bliver unødvendigt kompliceret, i det man sætter vise dele af deklarationen ud af kraft, med såkaldte alounge, i stedet for at rydde op.

Deklarationen bliver derfor et "kluddetæppe" efter min mening, som jeg har meget svært ved at se formåelet ved. Men her kæmper vi åbenbart imod nogle jurister, som jo åbenbart stadig skal have deres berettigelse.

 

Den vedtagne lokalplan, samt kommuneplantillæg er vedhæftet.

Er man interesseret i at se de øvrige dokumenter så findes de på kommunens hjemmeside: https://www.solrod.dk/politik/byraad/dagsordener-og-referater/agenda?committee=c1e23995-ecdb-43c5-a3ca-7b9e8bb3c5cd&agenda=62baba68-cf65-413c-80ae-676aaf796b6f

 

 

 

Nedenfor er et udsnit af referatet fra planudvalgets behandling  d.14/11-2022 af den nu vedtagen ændrrede lokalplan:

Godkendelse af ny lokalplan for Klosterparken med tilhørende kommuneplantillæg

Beslutningstema

Natur-, klima- og planudvalget skal tage stilling til Lokalplan 312.2 for Klosterparken med tilhørende kommuneplantillæg.

Indstilling

Administrationen indstiller, at Lokalplan 312.2 for Klosterparken med tilhørende kommuneplantillæg nr. 1 godkendes med de ændringer, der fremgår af sagsfremstillingen.

Beslutning

Tiltrådt.

Sagsfremstilling

Økonomi-, teknik- og miljøudvalget besluttede i september 2020, at den gældende Lokalplan 312.1 for Klosterparken skulle revideres. Samtidig besluttede udvalget, at det nye lokalplangrundlag skulle deles op i tre nye lokalplaner, da den gældende lokalplan dækker over et større område - heraf en ny lokalplan for området Klosterparken.

Baggrunden var en anmodning fra grundejerforeningen, som havde et ønske om en revision af den gældende lokalplan fra 1991 med fokus på mulighed for udestuer, vindfang og cykeloverdækninger samt en opdatering af beregning af bebyggelsesprocenten for området.

 

Natur-, klima- og planudvalget blev den 9. juni 2022 orienteret forud for behandlingen af planforslagene, og herefter godkendte Natur-, klima- og planudvalget den 15. august 2022 forslaget til Lokalplan 312.2 for Klosterparken med tilhørende forslag til kommuneplantillæg nr. 1. Planforslagene blev derefter sendt i offentlig høring i fire uger, mens der under høringsperioden også blev afholdt et borgermøde.

 

I høringsperioden er der indkommet fire høringssvar, hvor to er fra beboere i området, og de andre to er bemærkninger fra myndigheder. Høringssvarene er primært til lokalplanen og omhandler en række ønsker til yderligere muligheder eller præciseringer af lokalplanens bestemmelser. Høringssvarene inklusiv administrationens kommentarer og anbefalinger er vedlagt som bilag.

 

Administrationen lægger på baggrund af de indkomne høringssvar op til følgende ændringer i lokalplanen og det tilhørende kommuneplantillæg:

·                     Lokalplanen suppleres med mulighed for opsætning af markiser på boligerne i stueetagen mod forhaver og baghaver (se lokalplanens § 7.3).

·                     Det præciseres, at fællesarealer ikke indgår i beregning af bebyggelsesprocenten for de enkelte boligejendomme (se lokalplanens § 6.1).

·                     Lokalplanen suppleres med mulighed for mindre drivhuse i forhaver og baghaver (se lokalplanens § 6.3).

·                     Det præciseres, at der kan opføres legehuse af normalt omfang, uden at det påvirker bebyggelsesprocenten på den enkelte boligejendom (se redegørelsen til lokalplanens § 6.3).

·                     Lokalplanen suppleres med, at hegn også kan være en kombination af fast og levende hegn (se lokalplanens § 8.2).

·                     Grundejerforeningens forpligtelser reduceres, så de ikke omfatter drift og vedligehold af den kommunale vej (se lokalplanens § 11.2).

·                     Det præciseres, at Solrød Kommune kun skal godkende vedtægtsændringer, hvis disse tinglyses (se lokalplanens § 11.3).

·                     Redegørelse til lokalplan og kommuneplantillæg suppleres begge med vurdering af planernes indvirkning på yngle- eller rasteområder, dvs. for Natura 2000-områder og bilag IV-arter (beskyttede dyr).

 

Udkast til den endelige lokalplan og det tilhørende kommuneplantillæg er vedlagt som bilag.

Det er ikke et lovkrav, at lokalplanen skal vedtages. Dvs. udvalget kan undlade at vedtage lokalplan 312.2. I så fald vil den hidtil gældende lokalplan (312.1) fortsat være gældende.

 

Miljøvurdering

En miljøscreening af lokalplanforslaget med det tilhørende forslag til kommuneplantillæg har været i høring hos de berørte myndigheder. På baggrund af høringen og administrationens anbefalinger besluttede Natur-, klima- og planudvalget på sit møde den 15. august 2022, at der ikke skal udarbejdes en miljørapport.

Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport blev offentliggjort sammen med planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget.

Høring og inddragelse

Lokalplanforslaget med tilhørende forslag til kommuneplantillæg har været i offentlig høring i perioden fra den 25. august til den 22. september 2022. Der blev afholdt et borgermøde den 6. september 2022. Referat af mødet er vedlagt som bilag.

Administrationen har desuden været i dialog med grundejerforeningen om planforslagenes indhold.

Finansiering

Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.

Kompetence til afgørelse

Natur-, klima- og planudvalget.

Bilag

Dagsorden planudvalgsmoede 14.11.2022.pdf

Hoeringsnotat.pdf

Hoeringssvar.pdf

Lokalplan 312.2 Klosterparken.pdf

Referat borgermoede 06.09.2022.pdf

Tillaeg til kommunalplan  Klosterparken.pdf